Akció!

Krzysztof Szczerski: Az európai utópia. Az integráció válsága és a lengyel reformkezdeményezés

3 200 Ft 2 400 Ft

„Európa természetesen megteheti, hogy nem hallgat Lengyelországra, természetesen figyelmen kívül hagyhatja a közép-európai térségből kapott recepteket, maradhat a téves politika régi kerékvágásában, amelyet a valóságtól elszakadt, a pozíciójukban önmagukat megerősítő brüsszeli eurokraták utópista elitje ural.
Megteheti, csak nem éli túl.”

Leírás

Krzysztof Szczerski 1973-ban született Krakkóban. 1997-ben a Jagelló Egyetemen szerzett politikatudományi diplomát, majd 2001-ben doktori fokozatot. 2013-tól a Jagelló Egyetem docense. 1998-tól 2001-ig a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, 2007–08-ban külügyi államtitkár, 2009–10-ben miniszterelnöki tanácsadó, majd a szejm alelnöke 2011-től 2015-ig. 2015 januárjában a lengyel parlament képviselője az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében. 2015 augusztusától Andrzej Duda lengyel elnök kabinetvezetője.

„Nemcsak azt írja le a szerző, hogy milyen betegségben szenved az Unió, hanem azt is meg­mutatja, milyen irányt kell vennie a javító munkának. A lengyel történelmi tapasztalat, akárcsak a lengyel vallásosság, kivételes. Ezért pedig még fontosabb ez a tapasztalat Európa számára.”

Zdzisław Krasnodebski

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Krzysztof Szczerski: Az európai utópia. Az integráció válsága és a lengyel reformkezdeményezés” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük