Akció!

Ősi János: Aranyménes

Original price was: 3390 Ft.Current price is: 2980 Ft.

Kategóriák: , ,

Leírás

Ősi János a Lovagkirály-trilógiával (A Lovagkirály keresztje; Kard és kódex; A Lovagkirály öröksége) 2014 és 2016 között többször is megfordult a történelmi regények toplistáinak élén. Negyedik regénye a második világháború világába kalauzol bennünket.
A valós történelmi tényeket alapul vevő fikció a német, majd az orosz megszállás és pusztítás szorításában vergődő, egykor legendás, büszke révbérpusztai ménesen, néhány kamasz helytállásán és a helyiek szenvedésén keresztül szemlélteti az embert próbáló 1944–45-ös esztendők eseményeit, Közép-Magyarországon, a Dunánál, ahol a front találkozott.

Válasz.hu: „A Lovagkirály-trilógia és az Aranyménes jól példázza, hogy az írói fantázia nem ismer határokat. 1944 nyarán indul, és az év végéig, a Vörös Hadsereg leginkább viszontagságot, fájdalmat, veszteséget hozó előnyomulásáig tart a történet, amelynek legfontosabb helyszíne pontosan meg van határozva: a legendás révbérpusztai ménes telephelye a Kiskunság nyugati peremén, a Duna bal partján. A cselekmény két szálon fut, a magyar kamaszfiúk köre sejtelmesen kibővül az Argentínában született Rebeca Fernández hazatérésével. Őt a magyar belbiztonságiak kevésbé, ám érdekes módon a német megszálló hatóság titkosrendőrsége annál nagyobb figyelemben részesíti…”