Akció!

Hídépítők. A magyar–lengyel kapcsolatok arcképcsarnoka

Original price was: 3800 Ft.Current price is: 3200 Ft.

Szerkesztette: Mitrovits Miklós

Leírás

„Hídépítőkre természetesen mindig szükség volt és lesz. Ők azok, akik nélkül a »lengyel, magyar – két jó barát« szólás üres frázis maradna.
Amint ez az album is mutatja, szerencsére jól állunk a hídépítőkkel. 2018-ban az ő emlékük felidézésével köszöntjük a lengyel függetlenséget. Nem kívánhatunk mást, minthogy a következő száz évben is legyenek hasonló élő összekötő kapcsai a magyar–lengyel barátságnak. Éljen Lengyelország! Éljen Magyarország! Éljen a magyar–lengyel barátság!”

A könyvben a szerzők bemutatják Tadeusz Stamirowski, Władysław Markowski, Nyáry Albert, Miklósi Ferdinánd Leó, Tomcsányi János, Divéky Adorján, Korompay Manó, Marian Zdziechowski, Jan Dąbrowski, Teleki Pál és Varga Béla,
Henryk Sławik és id. Antall József, Dóró Gábor, Marian Chomrański, Domszky Pál, Lengyel Béla, Lippóczy Norbert, Csorba Tibor, Elek István, Beljung Miklós, Jan Stolarski, Niżałowski Ernő, Kevey János, Wacław Felczak, Csapláros István, Camilla Mondral, Kerényi Grácia, Mieczysław Ostoja-Mitkiewicz, Wiktor Woroszylski, Eryk Bazylczuk, Steiner János és Trojan Marian Józef munkásságát.