Akció!

Ősi János: A hágó

Original price was: 2900 Ft.Current price is: 2700 Ft.

A SZÁZ ÉVE LEZÁRULT ELSŐ VILÁGHÁBORÚ, A 100 ÉVES LENGYEL ÁLLAM, A NEMZETISÉGI KONFLIKTUSOKKAL TRIANON FELÉ ROHANÓ ERDÉLY REGÉNYE NÉHÁNY FIATAL SORSÁN KERESZTÜL

Leírás

Ősi János a Lovagkirály-trilógiával (A Lovag­­király keresztje; Kard és kódex; A Lovagkirály öröksége) többször is megfordult a történelmi regények toplistáinak élén, az Aranyménes pedig a második világháború világába repített vissza.


25% KEDVEZMÉNNYEL A KIADÓTÓL KÉT MUNKANAP ALATT!


Az olvasó ötödik történelmi regényét, A hágót tartja kezében. A történet az első világháborút idézi meg fordulatos történelmi eseményeken és megrázó személyes sorsokon keresztül. A könyvből nemcsak az derül ki, hogyan állták útját a magyar huszárok a Krakkó  felé nyomuló orosz hadseregnek, de az is, miként rohant Magyarország elkerülhetetlenül Trianon tragédiája felé.

„Végül az oroszok menekülni kezdtek a géppuskáik mellől. Elhagyták, eldobálták a fegyvereiket, mert úgy tűnt számukra, hogy a magyar huszárok és honvédek halhatatlanok, nem fogja őket a golyó, nem sebzi őket a szurony. Pedig amikor a nap a kopasz fák fölé emelkedett, a visszafoglalt Jabloniec-­magaslat meredek oldalában sok száz halott és súlyosan sebesült magyar katona hevert. A limanovai csata azonban eldőlt. Krakkó megmenekült. Az orosz gőzhenger elakadt Galícia közepén egy »ódivatú, tarka-barka« sereg hősies ellenállásán.”

További információk

Tömeg 0,375 kg