Akció!

Ősi János: Kard és kódex (Szent László regénye 2. rész)

2 900 Ft 2 175 Ft

A Szent László-trilógia 2. része

Kategóriák: , ,

Leírás

„A magas, sovány, ősz király lopva a leányát figyelte, aki egy kölyökkutyával játszott az üde, májusi fűben. Ám csapongó gondolatait nem tudta megfékezni. Úgy érezte, mindig jobban szerette a békét, a krisztusi könyörületességet, mint a harcot. Mégis egész életében háborúznia kellett. A harc lett a végzete. Harcolt a kunok és a besenyők ellen, bizánci görögök, bolgárok, horvátok, teutonok ellen, sőt magyarok ellen is a trónharcok idején. Királyként ezt kellett tennie. De nem ezért született erre a földre. Az ő küldetése, amit a Szentlélek sugallatára a Déli-Kárpátok kis kolostorában értett meg, a magyar nép egyesítése volt. Ám ebből a küldetésből semmit sem teljesített – vonta meg a mérleget. A tisztségviselői azzal hitegetik, hogy rend és béke van az országban, biztonságban él és gyarapszik a nép, templomok, várak, paloták épülnek. Az igazság azonban az, hogy még a küldetése teljesítésének eszközeit sem sikerült felkutatnia. Nincs meg a kard, és nincs meg a kódex sem. Nem jutott el a Donhoz, és már nem is jut el oda ebben az életben.”


Librarius.hu: „Az első kötet, amiről nagy lelkesedéssel írtam, megtette a hatását: mint a következő bizonytalan adagját várja a drogfüggő, úgy vártam én is Szent László történetének folytatását… s nagyjából olyan tempóban hágtam a nyakára!”

„Szokatlan érzés felnőtt fejjel szurkolni egy magyar történelmi regény emberarcú főhősének.”

Magyar Nemzet: „Mintha a dokumentumokból leszűrhető részletek egy hatalmas mozaik apró darabkái lennének, az író pedig legjobb tudása szerint kiegészíti őket a korba illő, de fikciós elemekkel.”

További információk

Tömeg 0.483 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ősi János: Kard és kódex (Szent László regénye 2. rész)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük